Societat 17/06/2013

Troben el fusell de pesca del submarinista desaparegut diumenge a l'Estartit

Els submarinistes de la Guàrdia Civil l'han trobat dins d'una cova no explorada

Acn
1 min

Torroella de MontgríEls submarinistes de la Guàrdia Civil han trobat aquest dilluns al matí el fusell del submarinista desaparegut mentre feia pesca submarina amb apnea. Els bussejadors del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (Geas) de l'Estartit han localitzat el fusell dins d'una cova no explorada de la zona de la punta de les Tres Coves. El fusell de pesca, que tenia una presa enganxada, s'ha localitzat a 30 metres de l'entrada de la cova. La Guàrdia Civil ha activitat el grup especialitzat en espeleologia submarina per internar-se més a la cova, on creuen que hi ha el cos del bussejador desaparegut.

Des de primera hora del dilluns, la Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Bombers i Mossos d'Esquadra han reprès la recerca en aquesta zona situada entre la cala Montgó i l'Estartit. Un dels submarinistes del Geas que participa en la recerca, Ivan Garcia, ha explicat que a l'interior de la gruta "hi ha poca visibilitat" i que la seva forma fa que inspeccionar-la sigui "molt més complex" del què es pensaven.

A l'espera dels especialistes de la Guàrdia Civil que s'endinsaran a la cova, l'operatiu de recerca continuarà pels voltants, per descartar que els corrents marítims no hagin arrossegat el cos del desaparegut.

El bussejador desaparegut, Óscar L., és veí de Girona i té 38 anys. Ahir al matí va anar amb uns companys fins a la zona de la punta de les Tres Coves i cap al migdia, en veure que no havia tornat a la barca, van ser ells qui van donar l'alerta. El bussejador practicava pesca submarina amb apnea (és a dir, a pulmó lliure) quan va desaparèixer.

stats