Societat 31/05/2019

Uns nens troben un home mort en un parc d'Esplugues

La policia científica intenta esclarir si es tracta d'una mort violenta

N.v.
3 min
Uns nens juguen al costat de la zona acordonada pels Mossos on ha aparegut el cadàver

BarcelonaMitja dotzena de nens, alumnes de l'escola Lola Anglada, celebraven divendres a la tarda el seu setè aniversari al parc Pou d'En Fèlix d'Esplugues de Llobregat. Al costat, un altre grup de nens -aquests companys de l'escola Gras i Soler- jugaven com gairebé cada dia a uns metres dels seus pares. Però la tarda ha fet un gir inesperat: l'Hugo, de 9 anys, ha baixat corrents amb els seus companys d'una zona boscosa del parc directe cap els adults. "Han vingut cridant que hi havia un home mort entre els arbres", explica el Sergi Muñoz, el pare de l'Hugo, que afegeix: "Al principi no els hi hem fet cas, perquè seguien rient i jugant com sempre, però han tornat a venir un segon cop amb la mateixa història i aleshores jo i un altre pare hem decidit anar a veure-ho i, efectivament, tenien raó", reconeix.

Muñoz ha donat l'alerta als Mossos d'Esquadra a un quart de sis de la tarda. Poc després, la policia també ha confirmat a l'ARA la presència d'un home sense vida pràcticament als marges del parc, a tocar del mur que separa el parc de l'autopista. Muñoz, que estava al llocs dels fets, ha explicat a l'ARA que l'home tenia uns seixanta anys, era corpulent i anava vestit amb una camisa. També ha precisat que tenia la roba esgarrapada a la part del pit. "M'ha semblat veure que hi tenia una ferida però no sabria dir si era recent o no". Segons el relat d'aquest testimoni, l'home també subjectava una motxilla amb una mà i, més enllà de la ferida al pit, no tenia més senyals evidents de violència. A aquesta hora, la policia científica continua treballant a la zona i investiga si es tracta d'un homicidi.

"En un primer moment la policia ens ha dit que podia ser un suïcidi, però poc després ens han informat que havien trobat un objecte punxant i la científica ens ha dit que les hipòtesis no estaven clares", ha explicat Muñoz, que ha passat una bona part de la tarda amb els agents. L'oficina del portaveu dels Mossos no ha donat cap informació oficial, a l'espera d'esclarir els motius de la mort. "He sentit uns agents locals dient que podria tractar-se d'un home que havia escapat del psiquiàtric de Sant Boi, però un altre policia ha dit que l'home era veí d'Esplugues i que vivia a prop de la comissaria així que crec que res està clar", explica el testimoni.

Normalitat al parc

Fins a la zona s'hi han desplaçat diverses patrulles i també ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tot i això, els veïns d'Esplugues han seguit al parc amb tranquil·litat i els nens han prosseguit amb els seus jocs i les festes, la majoria aliens a la troballa dels seus companys d'escola, que també han continuat jugant al costat del cordó policial.

"Em preocupa quanta estona han estat amb el cos, perquè hem trigat en reaccionar", admet Muñoz, pare d'un dels nens que ha descobert el cos. "No sé com ho pairan i com passaran aquesta nit -reconeix-. Per ara sembla que no els ha afectat gaire, però el personal del SEM ha parlat amb ells per explicar-los què ha passat i també ens ha dit a nosaltres que recomanaran a l'escola tractar el tema dilluns, perquè els vuit nens van a la mateixa classe", relata Muñoz que només interromp el seu discurs quan el truquen altres pares de l'escola, per preguntar-li què ha passat i per saber quins són els nens, companys dels seus fills, que aquesta tarda han fet la malaurada troballa. Mentrestant, els agents segueixen la investigació.

stats