Successos

Troben quatre immigrants de Bangladesh amagats dins la càrrega d'un camió a l'Alt Empordà

El conductor del camió va sentir cops i es va aturar en una gasolinera, que va donar l'alerta

ARA
2 min
Vista de la carretera AP-7, per on va circular el camió, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaQuatre persones –dues menors– procedents de Bangladesh que viatjaven amagades dins la càrrega d'un camió van ser localitzades dijous a Garrigàs, a l'Alt Empordà. Segons ha avançat Ràdio Girona i ha confirmat l'ACN, els fets van passar cap a les quatre de la tarda a l'AP-7, quan el conductor del camió, procedent d'Itàlia, va començar a sentir cops a la caixa del camió, passada la frontera. Davant d'això, va decidir aturar-se a la gasolinera d'una àrea de servei i, quan va obrir la càrrega, va descobrir quatre persones –dues de menys de 18 anys– amagades a dins. Des de la gasolinera van avisar el 112.

Agents de la Policia Nacional i dels Mossos d'Esquadra van anar al lloc i, com que, segons ha informat Ràdio Girona, els immigrants no duien documentació, se'ls va traslladar a la comissaria de la Policia Nacional perquè se'n faci càrrec, ja que és qui té les competències d'estrangeria. D'altra banda, els menors localitzats han passat a disposició de la direcció general d'Atenció a la Infància (DGAIA), que els posarà sota protecció i els traslladarà a un centre d'acollida. El transportista, que ha quedat en llibertat, va declarar que no sabia que dugués els immigrants a la càrrega i que segurament hi haurien pujat il·legalment a Itàlia.

Un cas semblant el 2019

El març del 2019 ja es va viure un episodi semblant quan es van trobar fins a nou persones d'entre 19 i 39 anys procedents del Pakistan dins un camió a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental. En aquell cas, els ocupants, bona part joves, anaven en un camió de matrícula portuguesa que també provenia d'Itàlia. Va ser el primer grup d'immigrants que es va detectar que havien entrat amb aquest mètode a Catalunya el 2019. Durant els tres primers mesos de l'any anterior, el 2018, com a mínim 90 persones van entrar a Catalunya amagades en 14 camions diferents, que es van trobar tots a les comarques de Girona.

stats