OCI
Societat 19/11/2016

El TS condemna definitivament la Zona Hermètica

Els empresaris han rebut amb resignació la sentència

Xavi Segura
2 min
Actualment la Zona Hermètica només té 8 establiments oberts.

SabadellEl tancament de la Zona Hermètica de Sabadell no té marxa enrere possible. Així ho certifica la sentència del Tribunal Suprem (TS) a favor de l’Ajuntament, en la qual es desestima el recurs de cassació que l’Associació d’Empresaris d’Oci Nocturn de la Zona Hermètica de Sabadell havia presentat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) del 2014.

Aquella resolució ja va donar la raó al consistori perquè continués aplicant el pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia de Sabadell, aprovat el 23 de maig de l’any 2011, i que fixava la fi d’aquesta històrica zona d’oci per al juny d’aquest any. Segons l’Ajuntament de Sabadell, la sentència és definitiva, perquè els empresaris ja no poden recórrer davant de cap altra instància judicial. “Crec que estava bastant clar que la cosa acabaria d’aquesta manera, els locals han tingut 5 anys per buscar altres zones de la ciutat on traslladar-se”, explica el regidor d’Espai Públic de Sabadell, Xavi Guerrero. En aquest sentit, el regidor afegeix que “l’Ajuntament ha de complir amb la normativa vigent” i avisa que es continuarà desplegant el pla, però sempre “mantenint el diàleg amb tots els agents implicats”.

Els empresaris han rebut amb resignació la sentència del TS acceptant seguir el procediment administratiu, però avisen que encara no han rebut cap carta on se’ls anunciï l’última resolució judicial. “Se’ns ha de donar una solució, perquè no és racional ni lògic tancar ara i acomiadar tothom per tornar a obrir d’aquí uns mesos en una altra zona”, assegura Joan Cosp, president de l’associació empresarial. Per a Cosp, “una ciutat com Sabadell no es pot quedar sense zona d’oci” perquè seria “l’única gran ciutat de l’Estat en aquesta situació”. No obstant això, Cosp fa una crida al diàleg amb l’Ajuntament i els veïns per trobar una solució “per al bé de la ciutat”, i recorda que molts dels locals tenen més de 20 anys d’història i que ara la Zona Hermètica només té 8 establiments oberts dels 40 que hi havia fa 5 anys.

Per la seva banda, l’Ajuntament notificarà a finals d’aquest mes als propietaris dels locals que encara no han tancat l’inici dels expedients de renovació de llicències per cessament de l’ús urbanístic.

stats