Societat 31/01/2014

El TSJC fixa en un 25% la presència obligatòria del castellà a les aules en resposta a casos concrets

La resolució dóna resposta als recursos de diverses famílies que van exigir mesures a la Generalitat per garantir l'ensenyament també en castellà per als seus fills. Aquest 25% es materialitzarà fent una assignatura en castellà a més de la llengua i la literatura

Ara
1 min
MODEL EXEMPLAR El model d'immersió lingüística garanteix  el coneixement del castellà  i el català. El Suprem el torna  a posar en dubte.

BarcelonaLa secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès diverses resolucions en les quals obliga el Govern a fixar que el 25% de l'horari lectiu sigui en castellà per garantir "la seva presència mínima com a llengua vehicular" en el cas de les famílies recurrents. Segons el TSJC, doncs, caldrà incloure una assignatura o matèria troncal en castellà, a més de les matèries de llengua i literatura castellana. "D'aquesta forma es pot garantir una presència prioritària i suficientment àmplia del català com a llengua vehicular, sense que el castellà es vegi reduït a una utilització merament simbòlica", diu el text.

La resolució dóna resposta als recursos de diverses famílies que van exigir mesures a la Generalitat per garantir l'ensenyament també en castellà per als seus fills, i considera que el Govern no les ha complert degudament, segons la resolució.

Per aquesta raó, en la part dispositiva del text, el TSJC afirma que, partint del fet que el català és centre de gravetat del sistema educatiu, s'ha de "fixar la presència mínima del castellà com a llengua vehicular en els cursos i classes en què les filles de la recurrent segueixen els seus estudis".

stats