Societat 05/12/2017

La UB reorienta el projecte del nou campus a Can Ricart per l'elevat cost

La idea inicial era crear el Parc d'Humanitats i Ciències Socials però el centre proposa ara enfocar-lo als ensenyaments artístics

E.f.
1 min
Can Ricart, que ha quedat al bell mid del 22@

BarcelonaLa UB anuncia que revisa i reorienta el seu ambiciós projecte a Can Ricart i Can Jaumandreu, al cor del districte 22@ de Barcelona. La idea inicial, rehabilitar l'espai per crear el Parc de les Humanitats i les Ciències Socials, suposava un "cost elevat" que ha fet impossible complir amb les etapes planificades, ha reconegut aquest dimarts el centre. Per això, la nova proposta passarà per reorientar-lo cap a la creació d'un espai "al voltant dels ensenyaments artístics".

El rectorat ha informat dels canvis en el projecte al consell de govern de la UB i s'ha compromès a "buscar sinèrgies necessàries" amb altres institucions, centres i entitats del món artístic per fer realitat el projecte. D'entrada, proposa la creació d'una fundació o consorci amb diferents institucions que es responsabilitzi de la gestió econòmica de tota l'operació. La UB s'ofereix per liderar el projecte des del punt de vista "acadèmic i científic".

L'objectiu és que l'espai sigui una referència d'àmbit metropolità pel que fa als ensenyaments artístics. El centre assegura que la reorientació de Can Ricart que proposa compta amb el vistiplau de l'Ajuntament de Barcelona, que és qui va cedir els terrenys fa gairebé tres anys perquè s'hi construís el parc especialitzat en Humanitats i Ciències Socials.

Inicialment, el projecte havia d'acollir ensenyaments d'arts, humanitats i comunicació, i també instal·lacions com platós multifuncionals, laboratoris multimèdia i sales d'innovació creativa i d'exposició. La UB assumia el cost de les obres i el consistori s'encarregava de portar a terme les obres d'urbanització, adequació dels espais exteriors, accessos i subministraments necessaris per a l'ús quotidià i normal del recinte.

stats