LA MÉTEO
Societat 30/07/2011

Últim dissabte de... juliol?

Les tempestes d'aquesta tarda han deixat registres espectaculars a la costa i al prelitoral central

Marc Candela
1 min

BarcelonaLes tempestes pràcticament s'han desfet del tot i aquest vespre ja només s'escaparan alguns ruixats residuals a les comarques del sud.

El registres que han deixat al seu pas, però, són espectaculars: 70 litres per metre quadrat a Sant Fost de Campsentelles, 57 a l'Hospitalet de Llobregat i a Cerdanyola del Vallès, o 47 a Alella. A Barcelona s'han registrat acumulacions de fins a 59 litres a la Zona Franca, 54 al Raval i 51 a Sant Gervasi. Aquests aiguats han caigut en poca estona, acompanyats de fortes ratxes de vent -al barri del Guinardó s'han superat els 100 km/h- i de calamarsades i pedregades que, en alguns casos, eren de la mida d'una pilota de golf.

Molt probablement, però, aquestes seran les últimes pluges durant uns quants dies.

El diumenge l'encetarem amb el cel tapat i fins i tot algunes gotes a la costa Central i costa Daurada, però de mica en mica s'aniran obrint clarianes i a partir del migdia ja veurem un bon sol també a la façana litoral. A la tarda creixeran nuvolades al nord del país que arribaran a mig tapar el cel cap al Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, i fins i tot deixaran escapar algun xàfec curt i aïllat en aquest sector, però poca cosa.

I l'agost començarà amb força més tranquil·litat que aquests últims dies: moltes hores de cel clar, alguns petits ruixats de tarda al Pirineu i temperatures pròpies d'aquesta època de l'any. De fet, demà al migdia ja notarem que els termòmetres hauran recuperat el to estiuenc.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats