EDUCACIÓ
Societat 14/09/2011

Una escola de Girona envia les alumnes a casa perquè no vestien "adequadament"

El col·legi Les Alzines de Girona va enviar a casa 50 noies per canviar-se de roba, ja que no anaven vestides segons la normativa del centre

Redacció
1 min
Les alumnes de Les Alzines han de vestir amb polo i pantaló

GironaSegons publica aquest dimecres el Diari de Girona, la directora del col·legi Les Alzines va enviar a casa més de la meitat de les alumnes de primer i segon de batxillerat perquè no vestien de forma "adequada". En total, unes 50 noies van ser obligades a marxar de classe i tornar quan la seva roba s'adaptés a la normativa del centre.

Les noies de batxillerat no estan obligades a portar uniforme, a diferència de les alumnes de cursos inferiors, però han de vestir amb pantalons i polo. Així es va acordar en un claustre del col·legi en el qual hi havia representants de pares i mares, professors i l'equip directiu. És per això que la directora del centre, Ester Latre, explica al Diari de Girona que "els principals culpables són els pares perquè sabien com han d'anar vestides les seves filles des de fa mesos".

La nova normativa busca uniformar la vestimenta de les alumnes i evitar l'ús a classe de peces de roba massa escotades o ajustades. El debat sobre la forma de vestir dels escolars no és nova. Alguns centres han optat per introduir l'ús de l'uniforme. L'últim a fer-ho ha sigut l'escola Màrius Torres, de l'Hospitalet de Llobregat, que és el primer centre públic on els nois i les noies porten uniforme a classe.

stats