Figueres
Societat 07/01/2013

Unió de Pagesos critica que Adif encara ha de pagar cinc milions d'euros als propietaris gironins expropiats pel TGV

El sindicat convoca una concentració de protesta a Figueres coincidint amb la inauguració de la línia de gran velocitat

Acn
1 min
El TGV, el nou revulsiu econòmic per a Catalunya

BarcelonaEl sindicat Unió de Pagesos ha criticat que es posi en marxa el TGV al seu pas per les comarques gironines quan Adif encara té pendent de pagar 5 milions d'euros als afectats per les expropiacions. Per exigir a Adif aquest pagament, el sindicat ha convocat una concentració de protesta el dimarts al matí a l'aparcament del supermercat Esclat de Figueres. El sindicat recorda que en el moment de formalitzar l'ocupació de les finques -2008 i 2009- es van signar acords mutus i que encara hi ha afectats que no han cobrat. A més, denuncia que Adif va ampliar els terrenys expropiats a alguns propietaris i, segons Unió de Pagesos, pretén pagar-los la meitat que per les terres que es van expropiar inicialment.

Unió de Pagesos reclama a Adif les quantitats dels acords mutus que es van signar en el moment d'ocupació de les finques afectades del tram Pontós-Figueres (any 2008-2009) i també que es pagui el mateix a aquelles persones a les quals han ampliat terrenys expropiats un cop s'ha refet el projecte. Segons el coordinador territorial del sindicat a Girona, Xavier Frigola, el projecte original es va refer perquè calia expropiar més terres a alguns propietaris dels trams Sant Julià de Ramis-Cornellà del Terri, Cornellà del Terri-Pontós i Pontós-Figueres. Segons Frigola, Adif vol pagar a aquests propietaris la meitat que als que va expropiar fa tres anys.

Segons el sindicat, aquests propietaris han demanat diverses vegades a Adif que regularitzi la situació per poder cobrar per la superfície ampliada les mateixes indemnitzacions que per la inicial. El sindicat ha recordat que el retard en aquests pagaments provocarà que el govern estatal hagi de pagar interessos de demora que poden suposar fins a un 50% del total de les indemnitzacions.

stats