Societat 10/10/2012

El Govern recaptarà 55 milions més amb l'encariment de taxes universitàries

La quantitat és similar al plus que es vol obtenir de la despesa farmacèutica amb l'euro per recepta. Els graus universitaris a Catalunya són fins a un 75% més cars que la mitjana de l'Estat

Sònia Sánchez
1 min
LA UNIVERSITAT MÉS CARA 
 L'Observatori del Sistema Universitari alerta que les universitats catalanes són ara un 75% més cares que les de la resta de l'Estat.

BarcelonaL'encariment de les matrícules universitàries suposarà entre 54 i 60 milions més per al sistema universitari públic català. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va xifrar en 54,5 milions la partida adicional que es recaptarà amb la pujada del preus, un cop descomptat el 25% que ha d'anar destinat a les beques equitat (uns 18 milions aproximadament).

En una reunió celebrada ahir el Govern va apuntar que la xifra podria pujar fins als 58 milions d'euros a l'espera de l'evolució de les matriculacions i la sol·licitut de beques rebudes. El procés de matriculació -sobretot de màsters i postgraus- encara no està tancat i fins al 15 d'octubre els alumnes tenen temps per demanar algun ajut.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats