Educació Superior
Societat 16/03/2012

El Govern proposa doblar el preu de les matrícules universitàries

El Govern demana a l'Estat que l'estudiant pagui fins al 25% del cost de les carreres del proper curs

Sònia Sánchez
1 min
ELS UNIVERSITARIS ES REBEL·LEN CONTRA L'AUGMENT DELS PREUS
 La pujada de les taxes universitàries, que aquest curs ha estat d'un 7,6% respecte de l'any passat, ha estat una de les queixes més reiterades durant les manifestacions contra les retallades que s'han produït els últims dies a Catalunya,  com aquesta, la de la vaga del 29 de febrer.

BarcelonaA l'espera del que decidirà el nou ministre d'Educació, José Ignacio Wert, el govern català ja ha fet una proposta a la secretària general d'Universitats estatal, María Amparo Camarero, perquè permeti que les autonomies apugin els preus universitaris del proper curs fins a un màxim del 25% del cost de la plaça.

Actualment, els universitaris paguen, amb la matrícula, entre un 12% i un 15% del cost de la plaça, en funció del grau, de manera que l'increment fins al 25% del cost podria suposar en alguns casos la duplicació del preu actual, que en general oscil·la entre els 900 i els 1.200 euros per curs i estudiant.

La proposta del govern català vol traslladar als graus el sistema que ja s'utilitza per als màsters, per als quals, actualment, la normativa permet un preu màxim equivalent al 30% del cost.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats