UNIVERSITATS
Societat 27/07/2012

La UOC inicia el procés de selecció del nou rector

El període per rebre candidatures estarà obert fins al 30 de setembre

Acn
1 min

BarcelonaEl Patronat de la Fundació de la Universitat Oberta de Catalunya (FUOC) ha iniciat el procés de selecció del nou rector o rectora de la UOC ja que el mandat de l'actual rectora, Imma Tubella, finalitza el pròxim 31 de desembre. Per mitjà d'una comissió, la FUOC ha encarregat a un comitè de catedràtics de reconegut prestigi que s'encarregui de la selecció de les candidatures finalistes entre les persones que hi concorrin. El període per rebre les candidatures a la plaça està obert fins al proper 30 de setembre.

El comitè de selecció estarà format pels professors Manuel Castells, Jaume Pagès i Rolf Tarrach, que s'encarregaran de presentar les seves propostes davant del Patronat. Després, en votació plenària, aquest triarà la persona proposada com a màxima autoritat acadèmica de la UOC per als pròxims set anys, tal com estableixen els Estatuts de la universitat. Finalment, el nou rector o rectora serà ratificat pel govern de la Generalitat, a instàncies del Patronat de la Fundació.

El nou rector o rectora ha de ser catedràtic o amb una experiència equivalent, de trajectòria acadèmica distingida, reflectida en un bon reconeixement internacional i amb experiència de gestió. En la seva tasca, haurà de representar la institució davant la societat, dirigir-la amb eficàcia i eficiència, garantir i reforçar els estàndards acadèmics de qualitat de l'oferta formativa i de la recerca pròpia de la UOC.

stats