Societat 10/06/2013

El govern de la UPC descarta la reducció salarial i defensa l'acomiadament dels 78 interins

La reunió d'aquest dilluns del consell de govern ha de prendre una decisió sobre el tema, que haurà de ser ratificada pel Consell Social

Europa Press
2 min

BarcelonaL'equip de govern de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha rebutjat la proposta del Consell Social de reduir un 25% la jornada i el sou del personal d'administració i serveis (PAS) com a alternativa als acomiadaments de 78 treballadors, i ha defensat la seva execució.

En declaracions a Europa Press, la directora de la junta de PAS de la UPC, Alícia Fernández, ha explicat que la gerència del centre ha posat "bastons a les rodes" a les propostes del col·lectiu afectat, que apostava per reduir els complements salarials dels caps de servei i disminuir la retribució del personal de confiança, entre d'altres.

En un informe, a què ha tingut accés Europa Press, la gerent de la UPC Carme López proposa al consell de govern que se celebra aquest dilluns que aprovi la "modificació de la relació de llocs de treball (RLT), que contempla l'amortització de 78 places" de personal interí, i l'elevi al Consell Social d'aquest dimarts perquè l'aprovi de manera definitiva.

Alternativament, proposa "deixar sense dotació econòmica les 78 places ocupades actualment per personal interí" i també el seu trasllat al Consell Social, amb la qual cosa no deixa marge perquè aquests treballadors continuïn a la UPC.

Aquest escrit parteix de les conclusions de la comissió econòmica i d'infraestructures (CEI) del consell de govern de la UPC, que ha estudiat si era compatible mantenir els llocs de treball i reduir l'estalvi compromès d'1.480.000 euros "en altres partides del pressupost".

En la seva proposta, la comissió ha determinat que aquests estalvis –energètic o de reserva de personal docent i investigador (PDI) laboral, per exemple– no arriben "en cap cas" a la quantitat d'1.480.000 euros.

La gerència ha tingut en compte aquesta valoració per fer el seu posicionament, a més de remarcar que "no ha sigut possible arribar a un acord" amb els afectats pel que fa a la reducció d'un 25% de la jornada i el sou del conjunt d'interins.

El tercer argument que utilitza la gerència són els comptes de la UPC "tenint en compte les desviacions pressupostàries previstes i la incertesa en alguns aspectes de la previsió d'ingressos del pressupost 2013", especialment per la transferència corrent de la Generalitat.

Acampada davant del rectorat

Una cinquantena de persones s'han reunit aquest dilluns al migdia mentre se celebrava el consell de govern davant el rectorat de la UPC, i han plantat una quinzena de tendes de campanya perquè hi volen passar la nit en protesta contra la situació.

Després de desplegar una pancarta amb l'afirmació 'Només volem treballar' han llegit un manifest en què han carregat contra els responsables del centre perquè "no s'han mogut ni un mil·límetre del seu posicionament inicial" de fer fora els interins, sense tenir en compte el que suposa actualment enviar a l'atur una persona.

stats