Societat 24/11/2014

La UPF estrena el Parc de Recerca en ciències socials i humanitat al Campus de la Ciutadella

El complex té més de 8.600 metres quadrats i és obra de l'arquitecte Juan Navarro Baldeweg

Mònica L. Ferrado
1 min

BarcelonaLa recerca en ciències socials i humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ja té espai propi. Aquest dilluns s'ha inaugurat el Parc de Recerca UPF, un nou edifici al campus de Ciutadella que ocupa gairebé 9.000 metres quadrats. Té com objectiu la promoció de la recerca d’excel·lència en connexió amb les necessitats de l’entorn socioeconòmic. La UPF compta amb tres eixos de recerca: la biomedicina (ubicada al campus del Mar), les tecnologies de la informació (al campus de Poble Nou) i les ciències socials i humanitats, a partir d’ara al campus de Ciutadella.

El nou edifici aglutinarà 12 grups i centres de recerca fins ara situats a diferents espais de la UPF. Comptaran amb espais compartits, com ara el Behavioral Sciences Lab (BES_Lab), un gran amfiteatre, sales de reunions i altres sales polivalents. Gairebé tots els centres treballen en projectes europeus. A Espanya, “som la universitat amb un percentatge més gran de projectes europeus competitius en proporció al professorat”, ha afirmat Antoni Bosch, vicerector d'Economia i Projectes Estratègics de la UPF. Aquesta universitat catalana ha obtingut 4,78 projectes dins del programa marc de la UE per cada 100 professors.

Al costat del nou Parc s’està acabant de construir un altre edifici on hi haurà la Fundació Maragall, que inicialment havia de construir-se a uns terrenys al costat de l’hotel Vela. Al costat, encara falta enderrocar un altre edifici-residencia militar que cau a trossos i que encara ocupen alguns dels hereus dels antics militars. Segons Bosch, la UPF està treballant per a poder arribar a un acord i continuar construint per ampliar el campus.

stats