Societat 01/05/2014

UPF, UAB, URV i UPC, entre les 100 millors universitats joves del món

Segons el rànquing mundial que anualment publica 'Times Higher Education' sobre les universitats de menys de 50 anys, la Pompeu Fabra és la 13a

Europa Press
1 min

BarcelonaQuatre universitats públiques catalanes figuren en el Top 100 mundial de les millors universitats de menys de cinquanta anys d'història, segons el rànquing que anualment publica 'Times Higher Education' (THE). Es tracta de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha informat el Govern en un comunicat.

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha considerat que la presència d'aquestes quatre universitats demostra la qualitat del sistema universitari públic de Catalunya.

A més, ha subratllat que aquest rànquing també permet posar en valor a les universitats joves que a l'àmbit acadèmic competeixen amb centres amb antiguitats de cinc i sis segles.

La UPF figura en el lloc 13, i ha estat la primera universitat espanyola de la classificació d'aquest any; la UAB ocupa el número 23, la URV el 66, entrant per primera vegada en el rànquing, i la UPC figura en el lloc 95.

stats