RELIGIÓ
Societat 09/02/2011

El Vaticà no aprova la confessió per iPhone

Roma no beneeix l'alternativa tecnològica. El portaveu vaticà, Federico Lombardi, diu que cap programa informàtic pot substituir el diàleg entre el sacerdot i el penitent

Efe/redacció
1 min
Una empresa ha desenvolupat 'Confession', una nova aplicació per a iPhone

Ciutat del VaticàEl Vaticà no sembla disposat a aprofitar totes les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la comunicació. Els fidels més moderns no podran confessar-se a través de l'iPhone, tot i que a partir d'ara podria ser factible. De moment, Roma no beneeix aquesta alternativa. La Cúria vaticana ha subratllat que cap programa informàtic pot substituir el sagrament de la confessió. Per aquest motiu, diuen al Vaticà que no té sentit parlar de "confessar-se per mitjà de l'iPhone", malgrat que una empresa ha desenvolupat una aplicació per al dispositiu electrònic d'Apple que podria ajudar molts catòlics en el sagrament de la reconciliació.

El portaveu vaticà, el jesuïta Federico Lombardi, preguntat per aquesta aplicació, ha recordat que no hi ha sagrament de la confessió sense diàleg entre el sacerdot i el penitent, i correspon al confessor donar l'absolució. Lombardi ha precisat que, de la mateixa manera que moltes persones usen suports informàtics per llegir, resar i altres activitats, també pot passar que alguns es preparin a la confessió amb mitjans informàtics, al considerar-los útils, "però sabent que no substitueixen el sagrament".

L'empresa Little iApps ha creat una aplicació per al telèfon iPhone, la tauleta iPad i iTouch (música) anomenada Confession. Té un cost de 1,59 euros i permet preparar-se per a la confessió a través de la pantalla de l'aparell, amb preguntes, algunes molt íntimes, sobre actituds i accions personals.

stats