Societat 08/09/2019

Moren dos muntanyencs catalans als Pirineus aragonès i francès

Un era veí de Cornellà de Llobregat i l'altre, un home de 37 anys de Segur de Calafell que feia barranquisme

Ara
1 min
Un helicòpter de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu.

BarcelonaDues víctimes mortals en dos accidents als Pirineus: un muntanyenc veí de Cornellà de Llobregat de 65 anys va morir ahir dissabte després de patir un accident al Pirineu d'Osca (Aragó) i un veí de Segur de Calafell, de 37, hauria mort quan feia barranquisme amb uns amics als Pirineus francesos, a l'Alta Garona.

El primer accident, segons ha informat la Guàrdia Civil, va produir-se quan l'home, de 65 anys, va patir una caiguda al coll del pic de Pallas, al terme municipal de Sallent de Gállego. Pocs minuts abans de les dues del migdia, es va rebre un avís advertint que l'home havia caigut i, segons el seu company, estava mort. Immediatament es van activar equips d'especialistes, que van trobar el cos de l'home juntament amb el seu company i dos bombers francesos. Un helicòpter va rescatar el cadàver i el va traslladar a l'anatòmic forense de Jaca, a 50 quilòmetres del lloc dels fets.

Les autoritats franceses investiguen les causes d'un segon accident als Pirineus francesos, a la zona de Casaus de Larbost, que s'ha saldat amb la vida d'un veí de Segur de Calafell que feia barranquisme amb una colla d'amics. Segons l'Ajuntament de Calafell, se sospita que l'home feia ràpel i que les cordes han fallat, provocant que es precipités a una altura de 20 metres. Els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida.

stats