Societat 26/11/2014

Veïns de la Sagrada Família s'oposen a que l'antic cinema Niza sigui un hotel

Han presentat un recurs contenciós administratiu i dissabte al migdia es manifestaran sota el lema "Parem el turisme massiu"

Efe
2 min
L'antic cinema Niza, a tocar de la Sagrada Família / Wikipedia

BarcelonaL'Associació de Veïns de la Sagrada Família, exasperada contra l'ajuntament pel turisme massiu que envaeix el seu barri, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Pla de Millora Urbana que preveu construir pisos hotelers i un gran Mercadona a l'antic Cinema Niza "davant les evidents irregularitats, tant en el procediment com en el contingut del Pla". Els veïns i la Plataforma Recuperem el Niza, que exigeixen que es paralitzi i que l'Ajuntament compri l'immoble per destinar-lo a equipaments, també han convocat per a dissabte que ve una manifestació sota el lema "Parem el turisme massiu", que començarà entre els carrers Aragó i Marina a les 12 hores.

Els veïns han carregat aquest dimecres contra "la negativa de l'Ajuntament a parlar sobre el futur del cinema Niza", que, segons han denunciat, "contrasta amb la seva actitud proactiva en l'operació d'especulació que suposa l'enderroc del cinema i la construcció de més sostre hoteler i un hipermercat de 1.500 metres quadrats de Mercadona".

"Aquest projecte no només renuncia a un espai vital per a un barri amb falta d'equipaments flagrant i enormes dificultats per accedir a sòl edificable, sinó que amenaça en ser l'estocada final a les parades del Mercat de Sagrada Família i el petit comerç de proximitat del barri", han advertit els veïns.

Contra la inacció de l'Ajuntament

Amb tot, han fet una nova crida a la mobilització dos mesos i mig després d'una altra manifestació que van organitzar el 17 de setembre, "davant la passivitat absoluta i l'absència de mesures i de diàleg per part del Districte i de l'Ajuntament". Segons ha informat l'associació de veïns, "des de la manifestació i del plenari extraordinari del Districte de l'Eixample per parlar de la situació de Sagrada Família, res ha canviat respecte a la situació anterior".

"De les 7 mesures urgents que vam proposar a l'Ajuntament, amb motiu de la manifestació del setembre, de l'única que hem sentit parlar ha estat de la moratòria per implantar nous pisos turístics, mesura que no ha solucionat tampoc els problemes de convivència que provoquen els existents ni la proliferació de pisos sense llicència", ha assenyalat l'AAVV.

"Aquesta inacció i falta de diàleg per part de l'Ajuntament posa en relleu la seva falta de voluntat política per afrontar els problemes derivats del turisme massiu a la Sagrada Família, malgrat les nombroses reivindicacions veïnals i l'evidència de la saturació i esgotament als quals ha arribat el barri", han assenyalat els responsables de l'AAVV. Els veïns han denunciat aquest dimecres que l'"immobilisme municipal es veu encara més agreujat quan se segueixen donant situacions absolutament intolerables i insuportables".

Entre d'altres, han enumerat "el reiterat incompliment per part del Temple, especialment amb les cues d'accés, la permissivitat davant les botigues il·legals de records, els recorreguts i parades del bus turístic en contra dels acords existents, l'intent de construir un aparcament il·legal a Aragó amb Lepant o la proliferació de pisos turístics amb o sense llicència".

Els veïns també exigeixen que "es restableixi immediatament la legalitat urbanística" i que es tanqui la botiga del FC Barcelona ubicada al carrer Mallorca que, segons l'AAVV, "viola la suspensió de llicències de botigues de records".

stats