Publicitat
Publicitat

La llet sense pasteuritzar es podrà tornar a comprar després de 26 anys

La Generalitat prepara un decret per reintroduir aquest producte al mercat després que es prohibís per raons sanitàries fa més de dues dècades

El sector ramader podrà tornar a vendre llet sense pasteuritzar a Catalunya 26 anys després que es prohibís per raons sanitàries. La Generalitat prepara un decret que serà pioner a Espanya i que pot entrar en vigor a l'estiu, segons ha explicat a TV3 la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en declaracions recollides per Europa Press.

La venda directa de llet crua entre el ramader i el consumidor es podrà fer sense riscos, segons la consellera, gràcies a l' evolució tecnològica i professional del sector. "Es pot fer aquesta venda complint tots els requisits sanitaris, donant totes les garanties al consumidor i tornant-lo a educar sobre com consumir aquest tipus de llet, que ha de passar un procés d'ebullició", ha afegit.

Aquest tipus de llet s'ha de vendre freda i, un cop a casa, s'ha de bullir i consumir en un màxim de tres dies, segons el futur decret del Govern. El sector, i especialment les explotacions petites, feia anys que reivindicaven que es reintroduís aquesta possibilitat.

La llet crua té un gust intens perquè, a diferència de la pasteuritzada, no s'ha escalfat fins a superar els 40 graus un cop munyida.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de