Societat 13/10/2014

Científics de l'IRB ballen contra el càncer, l'Alzheimer i la diabetis

L'Institut de Recerca Biomèdica llança una campanya de micromecenatge per investigar aquestes malalties

Ara
1 min

BarcelonaReunir diners per a la investigació del càncer, l'Alzheimer i la diabetis. Aquest és l'objectiu de la nova campanya de micromecenatge que ha llançat l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Per aconseguir-lo, l'IRB ha difós un vídeo -l'element principal de la campanya de micromecenatge- protagonitzat per científics del centre.

Amb cada 'click' o visionat a YouTube, l'IRB rep una donació per a la recerca. Aquesta donació està sufragada pels seus dos patrocinadors principals: Banc Sabadell i l'empresa farmacèutica Sanofi. També s'han articulat dues modalitats més de col·laboració. Tots els particulars que vulguin també podran col·laborar via SMS o a través de la pàgina web.

El vídeo -que ha requerit un any de feina- s'ha gravat en diferents localitzacions: als laboratoris de l'IRB Barcelona, en espais compartits per la comunitat del Parc Científic de Barcelona, i en llocs emblemàtics de la ciutat. Les coreografies s'alternen amb missatges dels científics sobre reptes clau de la investigació del càncer i les metàstasis, l'Alzheimer i la diabetis.

stats