Societat 28/10/2011

Sospiten que el segrestador de Vilalta, Pascual i Gámez és el 'cervell' del rapte de Rabuni

Omar Saharaui, moneda de canvi per alliberar els membres de Barcelona Acció Solidària, està darrere del segrest de tres cooperants més a Tindouf diumenge passat, segons TV3

Ara
1 min
Albert Vilalta, Roque Pascual i Omar Saharaui, el dia de l'alliberament dels catalans

BarcelonaOmar Saharaui hauria estat el 'cervell' del segrest del tres cooperants raptats diumenge passat al camp de Rabuni, a prop de Tindouf, el gran centre de refugiats sahrauís, segons ha anunciat TV3 en el Telenotícies Vespre. Es tracta de l'home que el novembre de 2009 va segrestar Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez, membres de Barcelona Acció Solidària, i els va entregar a Al-Qaida del Magrib Islàmic.

Posteriorment, Al-Qaida hauria exigit l'excarceració de Saharaui, capturat i empresonat a Mauritània com a sospitós del cas, entre d'altres condicions per alliberar els tres cooperants catalans. Una imatge que va donar la volta al món, i que podeu veure en aquesta pàgina, mostrava Omar Saharaui al costat de Vilalta i Pascual el dia que els dos cooperants van ser entregats pels segrestadors a un intermediari que els va portar fins a les autoritats espanyoles.

Ara, tots els indicis indiquen que Saharaui ha tornat a actuar, aquesta vegada com a logista o organitzador del rapte al Sàhara algerià, on van ser segrestats el mallorquí Enric Gonyalons, la madrilenya Ainhoa Fernández i una cooperant italiana.

stats