Societat 22/03/2012

El Col·legi de Metges de Barcelona reclama un comitè d'experts que avaluï les llistes d'espera

El president de l'entitat, Miquel Vilardell, demana aquesta anàlisi a fons perquè l'últim any ha crescut un 42% el nombre de pacients que esperen una operació

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, reclama que es creï tan aviat com sigui possible un comitè d'experts que avaluï les llistes d'espera per a operacions no urgents, que aquest any han augmentat un 42% a causa de les retallades.

Tot i que el conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar que aquest augment "no ha tingut cap efecte negatiu" sobre els pacients, Vilardell considera que sí que pot afectar la qualitat de vida dels pacients. "Una mateixa patologia en determinades persones no té importància, però en d'altres, per edat o perquè tenen altres patologies, sí que té importància i per això cal una avaluació del comitè d'experts", ha dit Vilardell.

Segons el president del Col·legi de Metges, sempre que s'apliquen mesures conjunturals "hi ha efectes", tot i que "no hi ha hagut casos de mala praxi", ha assenyalat en referència a les retallades.

El govern prepara una nova gestió de les llistes d'espera que entrarà en vigor d'aquí mig any.

stats