Societat 20/07/2014

Estabilitzat l'incendi al barranc de la Vallonga, a Tivissa

Els Agents Rurals apunten que inicialment s'ha cremat una hectàrea de vegetació

Acn
1 min

TivissaEls equips d'extinció han donat per estabilitzat l'incendi que des de les vuit del vespre crema a la zona coneguda com el barranc de la Vallonga, a Tivissa (Ribera d'Ebre). Segons informen els Bombers, cap a un quart d'onze d'aquest diumenge a la nit s'ha aconseguit encerclar les flames amb línies d'aigua. Els efectius han prioritzat el cap i el flanc esquerre de l'incendi per evitar que, empès pel vent de mestral que bufa a la zona, progressés pels barrancs de Cau, Pena-roja i Biscorn, a la serra de Tivissa. Segons el cos d'Agents Rurals, el foc hauria afectat mitja hectàrea de matolls i mitja de pinar.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, poc després de les vuit del vespre, del foc degut a la gran columna de fum que es veia des de diferents punts de la zona. Es tracta del tercer incendi forestal que es produeix a Tivissa en el que portem d'estiu.

En total, s'han activat 20 dotacions terrestres (11 vehicles lleugers de suport i coordinació i 9 camions d'aigua) i 5 mitjans aeris (2 helicòpters bombarders, 2 avions de vigilància i atac i 1 helicòpter de comandament), que ja s'han retirat de la zona amb l'arribada de l'ocàs. Els Agents Rurals informen que s'ha obert una investigació davant indicis que l'origen del foc podria ser 'antròpic', és a dir, per l'acció humana.

Fins el lloc del foc també s'han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat una ambulància amb caràcter preventiu i que no ha hagut d'atendre cap persona.

stats