Violència sexual

Agressió sexual a una nena a Badalona: el jutge ordena internar el menor que va amenaçar el seu germà

Educació diu que vetlla perquè la víctima de l'agressió sexual mantingui "la màxima normalitat en l'àmbit educatiu"

2 min
L'institut Enric Borràs de Badalona, amb una patrulla de Mossos a la porta

BarcelonaNova detenció pel cas de l'agressió sexual en grup a una nena d'onze anys als lavabos d'un centre comercial de Badalona: es tracta del presumpte autor de les amenaces de mort al germà de la víctima –tots ells menors–, que ha declarat en les últimes hores davant de la Fiscalia de Menors, l'organisme que es fa càrrec dels casos d'adolescents d'entre 14 i 17 anys que cometen un delicte. El jutge de menors que porta el cas ha ordenat l'internament preventiu durant sis mesos d'aquest nen, que estudia en el mateix institut que el germà de la denunciant.

D'aquesta manera, el titular del jutjat de menors número 4 de Barcelona ha atès la petició de la Fiscalia, que, tal com ha avançat SER Catalunya i ha pogut confirmar l'ARA, havia demanat aquesta mesura cautelar per protegir la família denunciant. A l'adolescent el responsabilitzen d'obstrucció de la justícia i d'amenaçar de mort el menor a través de diversos missatges de WhatsApp, després que els Mossos d'Esquadra identifiquessin cinc menors com a presumptes responsables de l'agressió sexual. Tres d'ells tenen menys de 14 anys i la DGAIA s'ha fet càrrec del seguiment del seu cas, perquè per la seva edat són inimputables en el circuit penal. Pel que fa als altres dos –d'entre 14 i 17 anys–, un d'ells ja ha ingressat en un centre de menors preventivament i l'altre continua en llibertat amb càrrecs.

Segons la denúncia de la família, els cinc menors a qui es responsabilitza de l'agressió haurien abordat la nena quan sortia d'una botiga al centre comercial a finals de novembre. Un d'ells l'hauria amenaçat amb una navalla i entre tots l'haurien fet entrar en un lavabo on l'haurien forçat. La menor es va decidir a explicar els fets a casa al cap d'unes setmanes, després que el seu germà expliqués a la família que corria un vídeo sobre els fets. La família va denunciar l'atac sexual i, un temps després, va fer el mateix amb les amenaces de mort rebudes per l'altre fill, que té protecció policial per anar i tornar de l'institut.

Atenció psicopedagògica

El departament d'Educació ha explicat que Inspecció va prendre les mesures necessàries quan va tenir coneixement del cas perquè la víctima de l'agressió sexual mantingui "la màxima normalitat en l'àmbit educatiu" i pugui rebre atenció psicopedagògica. Així mateix, la conselleria ha donat instruccions als diferents centres educatius on estudien els menors presumptament implicats perquè implantin les mesures previstes en els protocols d'actuació per a menors de 14 anys que han comès un delicte i per a conflictes greus.

Fonts del departament recorden, però, que en el cas dels tres presumptes agressors que tenen menys de 14 anys no se'ls ha expulsat del centre on estudien perquè aquesta mesura vulneraria l'ordenament jurídic. Inspecció s’ha reunit amb els diferents centres educatius implicats i l’alcalde de Badalona ha demanat crear una taula de coordinació on l’Ajuntament estigui representat.

stats