Violència sexual

Dos menors detinguts per una agressió sexual en grup a una nena en un centre comercial de Badalona

Els Mossos d'Esquadra han identificat tres menors més que haurien participat en l'atac però tenen menys de 14 anys i són inimputables

ARA
1 min
Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra a Barcelona en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual en grup a una nena d'onze anys en uns lavabos del centre comercial Màgic de Badalona a finals de l'any passat. Els presumptes autors són un grup de cinc adolescents ja identificats, però la policia catalana només n'ha pogut detenir dos perquè la resta tenen menys de 14 anys i per tant són inimputables judicialment.

Va ser la família de la nena qui va denunciar els fets, segons ha avançat la periodista Anna Punsí. Segons el relat de la família, els cinc presumptes autors –juntament amb un sisè que no hauria pogut ser identificat– haurien abordat la menor una tarda que havia sortit a mirar roba. Un d'ells l'hauria amenaçat a punta de navalla i entre tots l'haurien fet entrar en uns lavabos, on l'haurien forçat. Quan els agressors van marxar, la nena hauria intentat alertar un vigilant de seguretat, però segons la família no li va fer cas.

Internament

No va ser fins gairebé un mes després que la menor s'hauria decidit a explicar els fets a casa, després de saber a través d'un germà seu que corria un vídeo que els presumptes agressors haurien gravat sobre els fets. Segons ha explicat la periodista, un dels dos menors detinguts ha ingressat preventivament en un centre de menors de règim tancat després de passar davant de la Fiscalia de Menors, que és qui es fa càrrec dels delictes comesos per adolescents d'entre 14 i 17 anys. El segon dels menors arrestat ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats