Violència masclista

Presó per a l'assassí de la dona de 29 anys de Nou Barris

L'home va dir que ella l'havia intentat matar i que ell s'havia defensat, però el forense ha desmentit ràpidament la seva versió

3 min
Minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaTenia 29 anys i vivia amb la seva parella, un home cinc anys més gran que ella, en un pis al carrer Sant Iscle de Barcelona, al districte de Nou Barris. Feia poc, uns dos mesos, que hi havien arribat. Van fer la mudança a principis de juny i ella havia explicat a algun veí que estaven il·lusionats de fer aquest pas. Aquest diumenge ell la va matar clavant-li diverses punyalades. Els serveis d'emergència la van trobar inconscient al pis i no van poder fer res per salvar-li la vida.

Al costat del cadàver hi havia el seu agressor, que uns minuts abans havia trucat al telèfon d'emergències dient que la seva parella l'havia intentat matar i que ho havia acabat fent ell. Els Mossos el van detenir al moment i després de dos dies a comissaria aquest dimarts ha passat a disposició judicial. El jutjat de violència contra la dona número 1 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a l'home, acusat d'haver assassinat la seva parella. És el novè feminicidi de l'any a Catalunya i el segon en una setmana.

Al pis no hi havia ningú més, però el forense va desmentir ràpidament la versió de l'home. Ell havia dit a la trucada que ho havia fet en defensa pròpia, però no li van trobar cap tipus de ferida ni lesió. Després es va negar a declarar a la comissaria i tampoc ho ha fet en seu judicial. La magistrada, però, té en compte en la seva decisió una frase que l'home va dir a la policia quan el van detenir: va explicar que havia fet servir un ganivet i que després el va netejar a la cuina. En la inspecció ocular, els investigadors van trobar restes de sang a l'aigüera. La jutge obre la causa per assassinat i no per homicidi perquè considera que l'home es va acarnissar amb la seva parella. Per enviar-lo a la presó preventiva, a part de la gravetat dels fets, la magistrada també té en compte que hi ha risc de fuga, ja que el detingut és d'origen estranger.

La víctima i la seva parella acabaven d'entrar a un pis a Nou Barris.

Tot va passar de matinada i ningú va sentir res. Ni cops ni crits, només les sirenes. De fet, els veïns expliquen que en el poc temps que la parella ha estat al bloc no havien detectat cap problema. La persona que viu davant per davant amb ells comenta que no els havia sentit discutir ni barallar-se mai. Però en sap poca cosa. No sap ni on vivien abans ni si estaven casats. Només recorda que la noia era amable i el noi tot el contrari, fins al punt que no li tornava la salutació, però poc més. Tampoc hi havia cap antecedent de violència masclista ni denúncia prèvia en el si de la parella.

Els veïns d'aquest bloc de Nou Barris es coneixen molt entre ells. És un edifici on abans només hi vivien treballadors de la fàbrica (ara antiga fàbrica) d'Estrella Damm. Encara en queden uns quants, tots jubilats. De mica en mica, el bloc es va omplint de nouvinguts. La dona i la seva parella van ser els últims a arribar i ell no va acabar mai de tenir bona fama entre el veïnat.

A la porta de la seva escala s'hi acumulen espelmes i diversos missatges de denúncia. Uns missatges que també s'han sentit pels carrers del barri, on diversos veïns s'han concentrat aquest dilluns per condemnar el crim. S'ha fet un minut de silenci al mateix Nou Barris i també a la plaça Sant Jaume, on les primeres autoritats del país i la ciutat (el president Pere Aragonès i l'alcalde Jaume Collboni), entre d'altres, s'han aplegat per denunciar l'assassinat.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats