Dani Alves, acorralat pels resultats de les proves d'ADN

Troben semen del futbolista a la cavitat vaginal de la víctima

F.M.
3 min
Dani Alves en una imatge recent al mundial de Qatar.

BarcelonaTotes les proves assenyalen Dani Alves, denunciat per una presumpta agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona a finals de desembre. Ja l’acorralaven les declaracions dels testimonis, que fan més costat a la versió de la víctima, una dona de 23 anys, que al relat del futbolista. Les càmeres de seguretat tampoc van gravar la pel·lícula que l’esportista brasiler va descriure en seu judicial. Ara, els resultats de les proves d’ADN representen un nou (i no menor) revés per a Alves, que va entrar preventivament a la presó el 20 de gener.  

Després de donar tres versions diferents dels fets, l’exblaugrana va assegurar davant de la jutge que la víctima li va practicar una fel·lació que ell no va consentir. Al lloc dels fets, un lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton, els Mossos d’Esquadra hi van trobar restes de semen a terra. A més, en el posterior examen mèdic a l’Hospital Clínic poques hores després de la presumpta agressió, a la víctima li van trobar restes de semen a la cavitat vaginal. També els Mossos d'Esquadra en van extreure del seu vestit. I ja han arribat els resultats: segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar l’ARA, el semen és de Dani Alves. Això desmunta totalment l’última versió del futbolista brasiler en seu judicial, ja que en tot moment va negar una penetració.

Examen mèdic

Hi ha més elements que reforçarien la versió de la víctima. Les ferides detectades als genolls de la dona –molt freqüents en agressions sexuals– i les empremtes detectades en diferents punts del lavabo concorden amb el relat de la víctima sobre la manera com l'hauria forçat Alves. Si no canvia la seva versió dels fets (seria la cinquena vegada que el futbolista ho fes, comptant que al principi negava conèixer la víctima) Alves està acorralat per les proves. Ni tan sols la declaració del seu amic i xef personal, present aquella nit a Sutton, l’ha reforçat: també el va contradir. Tampoc hi ha cap testimoni i cap càmera que desmenteixi detalls del relat de la víctima que Alves nega, com ara que la va convidar a pujar a ella i a les seves amigues, que els va oferir alcohol o que es va excedir tocant-les mentre ballaven. A més, els investigadors veuen un dràstic canvi d'actitud del futbolista abans i després d'entrar al lavabo: va passar d'estar distès a mostrar-se esquiu.

Fa dues setmanes, el seu advocat, Cristóbal Martell, va presentar un recurs per demanar que Alves sortís de la presó. En aquest escrit el futbolista acceptava una relació sexual consentida, però no precisava de quin tipus, i es mostrava disposat a portar una polsera telemàtica o a entregar el passaport si era excarcerat. S’haurà d’esperar a veure si l'investigat opta per fer una nova declaració per saber si ara sí que assumeix una penetració que les proves demostren. De moment, tant la Fiscalia com l’acusació particular s’han oposat a la seva excarceració. L'advocada de la víctima va presentar aquest dijous el seu escrit d'oposició. Considera que es mantenen els "nombrosos" indicis de criminalitat contra el futbolista, així com el risc de fuga. Martell va intentar contrarestar el risc de fuga dient que Alves està arrelat a Catalunya i que, arran de la pèrdua de patrocinis, ja no té tant poder adquisitiu. Serà l'Audiència de Barcelona qui ho decidirà.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats