Violència masclista

Un dels detinguts per violar una nena d'11 anys al Màgic de Badalona torna a ingressar en un centre de menors

L'Audiència de Barcelona accepta el recurs de la Fiscalia i tomba la decisió del jutjat de menors, que l'havia deixat en llibertat

Ara
2 min
Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra a Barcelona en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUn dels acusats de la violació grupal d'una nena d'11 anys als lavabos del centre comercial Màgic de Badalona ha tornat a ingressar en un centre de menors, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut confirmar l'ARA. L'adolescent havia ingressat en un principi en un centre d'internament de règim tancat, però la defensa va recórrer la decisió i va aconseguir que el jutge el deixés en llibertat vigilada el 12 d'abril. La Fiscalia, però, va presentar un recurs –al qual també va adherir-se la família de la víctima– que ara l'Audiència de Barcelona ha estimat, de manera que ha deixat sense efecte la resolució del jutge. És l'únic dels cinc joves identificats com a autors de l'agressió sexual de mitjans del novembre passat que està en situació d'internament preventiu, la mesura més severa prevista en el cas dels menors.

La policia catalana només va poder detenir dos dels acusats: l'internat al centre de menors i un altre, que està en llibertat. La resta tenen menys de 14 anys i, per tant, són inimputables per via judicial. Amb tot, l'agressió va ser grupal: els joves haurien abordat la menor una tarda que havia sortit a mirar roba al centre comercial, un d'ells l'hauria amenaçat a punta de navalla i entre tots l'haurien fet entrar en uns lavabos, on l'haurien forçat. No va ser fins gairebé un mes després que la menor es va decidir a explicar els fets a casa, després de saber a través d'un germà seu que corria un vídeo en què els presumptes agressors haurien gravat els fets. Després que aquest cas sortís a la llum pública, se n'han denunciat tres més al mateix centre comercial que els Mossos estan investigant.

Un altre menor va entrar en un centre de règim tancat durant sis mesos a petició de la Fiscalia, per protegir la denunciant i la seva família, ja que havia amenaçat de mort el germà de la nena a través de diversos missatges de WhatsApp.

stats