Violència sexual

Detenen els autors d'una altra de les agressions del Màgic Badalona

Quatre nois haurien obligat una menor a practicar-los fel·lacions

ARA
2 min
La façana del centre comercial Màgic de Badalona en una imatge d’arxiu.

BarcelonaSón quatre les investigacions que els Mossos d'Esquadra fa mesos que tenen obertes sobre agressions sexuals als lavabos del centre comercial Màgic Badalona. La primera que va sortir a la llum va ser la violació grupal que va patir una nena d'11 anys, però ràpidament es va descobrir que no era un cas aïllat. Uns mesos abans un grup de nois (alguns dels agressors eren els mateixos que en la nena d'11 anys) ja van agredir sexualment una noia de 17 anys. El 2021 hi va haver una altra agressió, aquest cop amb un noi com a víctima. L'última que es va denunciar és de principis del 2023, quan una menor va ser obligada per la seva parella a fer-li fel·lacions a ell i a diversos amics seus. Aquesta setmana, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA, els Mossos han detingut dos nois menors d'edat per aquesta última agressió.

Segons el relat de la víctima, d'especial vulnerabilitat, la seva parella la va obligar a practicar-li fel·lacions a ell, a dos amics i a un cosí. Els nois anaven fent torns. Ella assegura que es va resistir i va dir que no ho volia fer. Un seguit de converses a través de xarxes socials entre la víctima i la seva parella, segons informa el citat mitjà, ho corroboraria. Els dos detinguts han quedat en llibertat vigilada després de passar a disposició judicial. Tot i això, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, ja que la policia encara no ha localitzat els dos altres agressors, un dels quals podria ser major d'edat. El candidat a l'alcaldia de Badalona Xavier García Albiol (que va obtenir majoria absoluta i serà el pròxim alcalde de la ciutat) ja ha avançat que sota el seu mandat l'Ajuntament es presentarà com a acusació popular contra els autors de l'agressió grupal.

En el cas de la violació grupal a la nena d'11 anys, la policia només va poder detenir dos dels acusats: un que ha tornat a ingressar en un centre de menors després d'un període de llibertat vigilada i un altre que està en llibertat. Hi hauria cinc presumptes autors de l'agressió. El seu cas és molt semblant a la violació que també va patir la noia de 17 anys: un grup de nois la va amenaçar a punta de navalla i la van portar als lavabos del centre comercial, on la van forçar. Si en el primer cas van ser cinc agressors, en el segon la xifra ascendiria fins a 10, tot i que d'aquests van ser tres els que l'haurien agredit a l'anterior del lavabo, ja que els altres s'haurien quedat vigilant. La víctima d'aquesta segona causa ha pogut identificar dos dels seus agressors, que estan en llibertat.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats