El detingut per violar una menor a Igualada va ser gravat seguint la víctima

El jutge del cas considera que hi ha indicis "sòlids" que és l'autor de la "brutal" agressió

2 min
El detingut, emmanillat, entrant al cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra fa una setmana

BarcelonaFins a cinc càmeres de seguretat van enregistrar l'home detingut per violar una menor a Igualada la matinada de l'1 de novembre passat. Els sistemes de videovigilància de cinc empreses del polígon Les Comes van captar l'home seguint la víctima mentre anava a buscar el tren per tornar cap a casa després d'haver estat amb unes amigues a la discoteca Èpic de la localitat. En una de les seves resolucions, avançada per El País, el jutge del cas assegura que les imatges constitueixen un indici "sòlid" per pensar que l'home és l'autor de la "brutal" agressió, juntament amb el fet que els Mossos d'Esquadra han aconseguit situar el seu mòbil a la zona en el moment dels fets.

Segons el jutge, les càmeres de videovigilància van captar per primera vegada l'home a les immediacions de la discoteca Èpic. Després diferents sistemes van poder enregistrar com l'home s'anava acostant cada cop més a la víctima, fins que gairebé la tenia a tocar. Hi ha un interval de 20 minuts però durant el qual se li perd el rastre, un temps en què els investigadors sospiten que podria haver comès l'atac. Després, fins a sis sistemes de seguretat més l'enregistren marxant del lloc dels fets cap al centre d'Igualada, on vivia. Va vestit amb la mateixa roba que els Mossos van trobar durant l'escorcoll a casa seva, inclosa la jaqueta on s'han trobat restes d'ADN de la víctima, i a la mà porta altres peces de roba, que podrien ser les que va sostreure a la víctima, que arrossega greus lesions de l'atac, va estar hospitalitzada prop de dos mesos i ha hagut de ser intervinguda en fins a cinc ocasions.

De fet, el magistrat subratlla en el seu escrit que si no hagués estat perquè un camioner va trobar la víctima inconscient poca estona després dels fets i els serveis d'emergències la van assistir ràpidament, la jove hagués mort com a conseqüència de l'agressió. Després de pendre-li declaració, el jutge va enviar preventivament l'arrestat a la presó. Li atribueix un delicte d'agressió sexual i un altre d'assassinat en grau de temptativa que li poden comportar una condemna d'entre 20 i 30 anys de presó.

Descartats altres vehicles i vianants

Els dispositius que van captar l'agressor i la víctima, van gravar també altres persones i vehicles en els extrems del carrer on es va produir l'atac. Els Mossos d'Esquadra han analitzat els moviments de nou vianants més i de 46 vehicles, però l'informe policial "descarta" que cap d'ells fes "una parada" o "un moviment sospitós", subratlla el jutge. En el cas dels vianants, cap d'ells arriba a accedir al carrer Països Baixos, com sí que fa el violador.

En canvi, les càmeres van captar com l'agressor "accelerava el pas" per abordar la víctima. Inicialment, entre que una mateixa càmera capta la menor i l'agressor hi ha un interval de temps de més de 40 segons. L'últim dels sistemes els capta en poc més de dos segons de diferència.

El jutge va enviar a la presó el detingut tenint en compte la gravetat del delicte, el risc de fugida però també pels seus antecedents. L'home, de 20 anys, arrossega antecedents per delictes sexuals i el jutge considera que aquest historial és suficient com per fer "un pronòstic d'alta perillositat" sobre l'arrestat i com per pensar que si quedava en llibertat hi havia risc que tornés a delinquir.

stats