Els Mossos troben ADN de la menor violada a Igualada a casa del detingut

El comissari Estela confirma que el jove que està en presó preventiva "és l'autor de la brutal agressió"

3 min
El sospitós entrant al cotxe policial dijous a Igualada.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han trobat mostres d'ADN de la menor violada a Igualada l'1 de novembre passat al pis on vivia el jove de 21 anys detingut la setmana passada com a possible autor dels fets. Ara les proves fetes per la policia catalana, segons ha avançat la periodista Anna Punsí, han confirmat l'autoria de la brutal agressió, que va provocar que la noia de 16 anys estigués gairebé dos mesos ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues –durant deu dies a la unitat de crítics–, a conseqüència de les lesions patides, i que va obligar-la a passar pel quiròfan en fins a cinc ocasions. "La nostra policia científica ha fet un treball de recollida de possibles proves que puguin incriminar el possible autor. Amb els indicis que teníem i algunes proves que hem recollit hem arribat a la conclusió que la persona en qüestió és l'autor de la brutal agressió", ha explicat als micròfons de RAC1 el comissari en cap del cos policial, Josep Maria Estela, que s'ha mostrat "optimista" per trobar les proves suficients perquè el jutge dictamini l'autoria dels fets: "Amb el resultat de la nostra feina aconseguirem trobar alguna prova més amb la qual al jutge li sigui més fàcil valorar la participació [del detingut en els fets]".

Durant el cap de setmana, la policia catalana va recollir mostres del pis on vivia el noi i després d'analitzar-les s'ha pogut confirmar que hi havia restes d'ADN de la menor que va patir la brutal agressió als voltants de la discoteca Èpic de la capital de l'Anoia. Quan a Estela se li ha preguntat sobre la veracitat de la informació que ha avançat Punsí a les xarxes socials, el comissari en cap ha dit que "sí" i ha admès que la "satisfacció és enorme" dins del cos policial.

El jove, que no tenia cap relació amb la víctima i ja tenia antecedents per un delicte sexual, és al centre penitenciari de Brians 1 des que dissabte passat el titular del jutjat d'instrucció número 4 d'Igualada va dictaminar-ne la presó preventiva. L'home, que està vigilat perquè no se suïcidi, està acusat de dos delictes: agressió sexual i assassinat en grau de temptativa.

Dijous, a les sis del matí, un dispositiu dels Mossos va entrar al domicili del jove, al número 13 del carrer Sant Sebastià d'Igualada. La policia hi va anar amb la intenció de buscar proves d'ADN, localitzant alguna peça de roba que el sospitós hagués portat posada la nit de l’agressió o fins i tot algun objecte de la víctima que hagués guardat, ja que la noia va ser trobada totalment nua i sense cap de les seves pertinences personals. També es buscava l'objecte amb el qual el jove va colpejar-la i que li va causar les lesions. Durant la investigació, batejada com a Nit i que s'ha allargat durant més de cinc mesos, es va plantejar que es tractés d'una violació en grup, ja que la gran violència que va rebre la menor, a qui un camioner va trobar inconscient, havia fet pensar inicialment que podia haver-hi més d'un sospitós. Segons Estela, aquest cap de setmana es va fer una inspecció del pis en presència del mateix autor dels fets i del seu advocat per buscar més proves.

La Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos va portar el cas amb molta discreció i va prioritzar els temps de la menor, que necessitava recuperar-se abans de parlar amb la policia. Aquest fet, sumat a la falta de testimonis i a l'escassetat d'imatges de les càmeres de seguretat de la zona –tot i que sí que se n'ha trobat alguna–, va dificultar la investigació.

Estela ha aprofitat el cas de la menor d'Igualada per advertir que s'està produint un lleuger increment de les agressions i els abusos sexuals. "Hem notat un repunt respecte a altres anys", ha conclòs el comissari en cap, que ha explicat que actualment "està aflorant molta xifra fosca, casos que no arribaven al jutge o a la policia" i que ara es denuncien perquè s'està "animant la gent" perquè faci el pas.

stats