Societat 03/08/2017

Les obres de l'estiu al Parc Güell costaran 6 milions d'euros

S'estan rehabilitant el patrimoni del recinte i el seu entorn més proper

Acn
1 min
Les obres de l'estiu al Park Güell costaran 6 milions d'euros

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de rehabilitació i manteniment del Parc Güell, que costaran 5,7 milions d'euros i que es poden allargar entre 12 i 14 mesos. La inversió es pagarà amb els diners que el consistori ha recollit de la venda d'entrades, que ascendeixen a 15 milions d'euros anuals.

Així, ja han començat les obres a la plaça de la Natura del parc, que duraran set mesos. Entre altres reformes, a més, es construirà un sistema de recollida d'aigües pluvials que permetrà impermeabilitzar el sostre de la Sala Hipòstila, situada sota la plaça. També es millorarà la zona de la Font de Sant Salvador, una reivindicació del teixit veïnal, la Font de la Sarva, de la Sala Hipòstila, o les àrees infantils i l'itinerari de la diversitat. L'administració preveu, a més, restaurar els accessos al recinte.

Un 70% menys de visitants

Des que es va posar en marxa el pagament a dins del recinte del parc, els visitants van baixar prop d'un 70%: el 2012 el monument va tenir 9 milions de visitants, i en canvi el 2016 n'hi va haver 2,9. Segons l'alcalde accidental, Jaume Collboni, aquesta baixada ha permès "gestionar més racionalment un patrimoni de tots i causar les mínimes molèsties als veïns". I ha afegit que "s'ha escollit l’estiu per iniciar els treballs també amb la voluntat de no molestar el veïnat".

stats