Societat 27/02/2015

Baixen un 70% els visitants al Parc Güell després que l'accés sigui de pagament

El 89% dels 2,6 milions de visitants van ser estrangers, segons les dades de l'Ajuntament de Barcelona

Efe
2 min
El Parc Güell de Barcelona / ACN

BarcelonaUn total de 2,6 milions de persones van visitar l'any passat la zona monumental del Parc Güell, un 70% menys que l'any anterior, quan l'accés encara no era de pagament, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament de Barcelona, satisfet perquè la regulació de l'accés ha aconseguit "desmassificar la zona". La xifres facilitades pel consistori indiquen que el 89% dels 2.598.732 visitants del parc de l'any passat van ser estrangers.

Abans de cobrar per accedir al parc, mesura que es va instaurar a l'octubre del 2013, aquest recinte dissenyat per Antoni Gaudí rebia la visita anual d'uns 9 milions de turistes, amb pics de 1.200 persones entrant simultàniament en un quart d'hora.

L'Ajuntament ha destacat que els ingressos obtinguts durant l'any passat han estat de 14,35 milions d'euros, mentre que l'activitat de regulació ha generat 7,85 milions de despeses, i el benefici per a la ciutat ha estat de més de 5 milions en concepte de cànon i inversions realitzades.

"Les xifres mostren que s'ha arribat als objectius marcats, s'ha racionalitzat l'afluència de públic i s'han resolt els reptes de sostenibilitat de l'espai, tenint en compte les diferents sensibilitats, la multiplicitat d'usos del parc i la singularitat d'aquest espai", han subratllat els responsables municipals.

Encara que la regulació de la zona monumental afecta només el 7,9% de la superfície del parc, la mesura també ha restat pressió a la resta del parc, on s'ha reduït el nombre dels visitants en un 30% aproximadament.

El consistori també s'ha felicitat perquè la valoració global dels visitants ha aconseguit una nota de 8,1 sobre 10, "cosa que mostra que les mesures també han millorat l'experiència del visitant".

A més dels turistes que paguen per entrar al recinte, més de 132.000 veïns i escolars (el 4,8% de les persones que passen diàriament) han accedit gratuïtament a la zona monumental. Són els habitants dels barris del Carmel, el Coll, Vallcarca-Penitents, la Salut i Can Baró; i els alumnes, familiars i treballadors de 7 centres educatius de l'entorn del recinte, que disposen d'un carnet d'accés lliure, del qual se n'han expedit gairebé 50.000 exemplars.

stats