Fauna
Societat 16/06/2023

Ós a la vista!: el Pallars Sobirà activa un pla per foragitar un plantígrad jove al voltant de la Bonaigua

Els Mossos i els Agents Rurals demanen a la ciutadania que evitin acostar-se a la zona per evitar accidents

ARA
1 min
Una imatge de l'os localitzat a la carretera de la Bonaigua.

BarcelonaL'albirament d'un exemplar d'ós jove al Pallars Sobirà ha despertat la curiositat ciutadana al voltant de la carretera comarcal C-28, i un gran nombre de persones s'hi acosten amb l'esperança de veure'l i poder fotografiar-lo. Però davant de l'alegria generalitzada, el departament d'Acció Rural ha hagut d'activar, per primer cop en aquesta comarca, un protocol especialitzat per foragitar l'animal i evitar així que la seva presència provoqui accidents de trànsit per l'efecte tafaner, alhora que es garanteixi el benestar i la seguretat tant de les persones com del plantígrad, que manté una actitud confiada. El pla consisteix en fer servir pilotes de goma i cartutxos que fan soroll perquè l'ós s'allunyi de la zona urbana o transitada.

La primera observació es va fer el 8 de juny i, des de llavors, s'han anat repetint les visualitzacions de l'ós al llarg d'un tram de dos quilòmetres de la carretera comarcal C-28, a l'altura del terme municipal d'Alt Àneu. A més, arran del seguiment que està fent el cos dels Agents Rurals s'ha constatat la seva presència gràcies a les restes de mostres de pèl i altres indicis com ara excrements, pedres girades, formiguers remenats i diversos jaços.

En els pròxims dies es farà un seguiment de l'ós per veure la resposta al pla activat, mentre que els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals demanen a la ciutadania que evitin les visites a la zona amb la intenció de fer observacions, fotografies o aproximacions a l’animal.

stats