TRIBUNALS
Societat 12/06/2018

Volia desfer-se del cos de la nena “discretament”

Quan els Mossos van escorcollar l’habitació on van trobar morta la nena de Vilanova i la Geltrú els van cridar l’atenció dos elements: una maleta vermella oberta i un carretó d’anar a comprar que estava tacat de sang

Montse Riart
2 min
L’acusat de matar una nena a Vilanova i la Geltrú.

BarcelonaQuan els Mossos d’Esquadra van escorcollar per primera vegada l’habitació on van trobar morta la nena de Vilanova i la Geltrú els van cridar l’atenció dos elements: una maleta vermella oberta i un carretó d’anar a comprar que estava tacat de sang. Els investigadors sospiten que el detingut per matar la menor -que és veí dels avis de la nena i està en presó provisional des de dijous passat- volia utilitzar-los per “desfer-se del cos de manera discreta”. Així consta en un dels informes policials que formen part del sumari del cas, al qual ha tingut accés l’ARA.

Dilluns de la setmana passada la nena havia sortit de l’escola i havia anat, com feia altres vegades, a casa dels avis. Cap a dos quarts de set de la tarda el seu pare va trucar per dir-li que anés baixant al portal. La nena va sortir del pis -situat a la segona planta- però ja no va arribar a passar el portal. Segons el sumari, a tres quarts de set de la tarda el pare va trucar a la policia local de Vilanova i la Geltrú després de comprovar que la nena ja feia estona que havia marxat de casa dels avis i tampoc no la trobaven pels voltants.

“La investigació evidencia que la nena va entrar involuntàriament al pis del detingut [que és a la primera planta] i allà va perdre la vida de manera brutal, sense que es pugui descartar l’agressió sexual”, conclou la jutge en l’escrit que ordena l’ingrés a la presó del detingut, que durant la seva declaració va al·legar que anava drogat i que només recordava haver “trobat la nena morta”.

“Una part de mi em diu que allà dins hi havia algú més”, va afegir l’arrestat en la seva compareixença. A hores d’ara la magistrada no el creu. Considera que no hi ha cap “explicació alternativa que permeti arribar a una altra conclusió” que no sigui que l’home va matar la nena. També destaca que no té “cap informe que avali que és consumidor de drogues” ni que en el moment del crim estigués sota els seus efectes, tot i que els agents que el van arrestar sí que en deixen constància en els informes.

La filla el va veure “molt estrany”

Demà la jutge interrogarà catorze testimonis, entre els quals l’exparella del detingut. Segons consta en el sumari, la filla de l’home havia anat a casa seva aquell migdia i va trucar a la seva mare per demanar-li que anés a buscar-la perquè veia el seu pare “molt estrany i no parava d’entrar i sortir”. Ara els investigadors analitzen les imatges de les càmeres de seguretat de la zona per reconstruir el recorregut que va fer l’arrestat aquell dia i esbrinar si d’alguna manera havia estat pendent dels moviments de la víctima.

A més, també declararan els dos oncles de la menor -que van ser els primers d’entrar al pis i van trobar el cos- i els policies que han intervingut en el cas. En el seu informe, els agents també destaquen altres elements que els fan pensar que l’home volia netejar el pis, com ara que feia una forta olor de lleixiu i que hi havia cinta aïllant.

stats