Societat 04/09/2013

Votació aclaparadora dels mestres de les Illes: 95% a favor de la vaga indefinida

L'Assemblea de Docents aconsegueix el suport a la protesta inèdita complint tots els requisits legals. Aquest dijous es registrarà la convocatòria oficial

X. Gispert / A. Zurimendi
1 min

PalmaMés del 95% dels devers 900 docents de les quatre illes que han participat aquest dimecres en les assemblees sobre la vaga indefinida s'han posicionat a favor d'aquesta i han donat suport a la convocatòria: 861 vots positius, 31 en contra, 10 abstencions i una papereta nul·la.

L'Assemblea de Docents havia estat recollint signatures fins ahir al vespre, quan van aconseguir reunir els més de 4.000 suports necessaris -el 40% del professorat de les Illes Balears i Pitiüses- per poder fer la convocatòria oficial. Avui s'havia fet una crida per muntar assemblees descentralitzades als quatre territoris. Gairebé un miler de professors i professores hi han participat i han decidit anar a la vaga indefinida.

El col·lectiu d'ensenyants exigeix la retirada del TIL i de la llei de símbols, així com la devolució de certs drets laborals perjudicats per les retallades, que es garanteixin les dietes per menjar i material escolar de l'alumnat i, també, un posicionament clar del govern balear contra la Lomce, que ve de Madrid.

Durant aquest dijous l'Assemblea de Docents convocarà de forma oficial la vaga indefinida per al dia 16 de setembre, a causa dels terminis legals. Tanmateix, ja han avançat que es tracta d'un formalisme i que, a efectes pràctics, se sumen a la vaga convocada des del dia 13 per l'STEI i CCOO. Els dos sindicats van decidir convocar també vaga indefinida després que les bases del primer s'hi mostressin favorables de forma massiva.

stats