SOCIETAT
Societat 26/09/2011

Mor la premi Nobel keniana Wangari Maathai

Va fundar el moviment Cinturó Verd, gràcies al qual es van plantar a Kènia 20 milions d'arbres

Efe
1 min
Wangari Maathai

BarcelonaL'activista keniana Wangari Maathai, guanyadora del premi Nobel de la pau 2004, ha mort a causa d'un càncer, segons ha anunciat el moviment que ella va fundar, Cinturó Verd.

Maathai va morir diumenge, als 71 anys, a l'Hospital de Nairobi després d'una perllongada lluita contra el càncer, acompanyada dels seus, segons ha indicat l'organisme en la seva pàgina web.

La mort de Maathai és "una gran pèrdua per a tots els que la coneixien" i per als que "admiraven la seva determinació per fer un món més pacífic, més sa i un lloc millor", ha afegit.

Maathai, que tenia tres fills i una néta, va ser una de les primeres dones de l'Àfrica occidental amb una càtedra universitària, amb un doctorat en Biologia.

El 1977 va fundar el moviment Cinturó Verd, un dels programes de més èxit de protecció mediambiental, gràcies al qual es van plantar a Kènia 20 milions d'arbres, la majoria plantats per dones.

El 2004, quan el Comitè Nobel d'Oslo va anunciar la concessió del premi a Maathai, va destacar la seva posició "al capdavant de la lluita per promocionar un desenvolupament ecològic, que sigui viable socialment, econòmicament i culturalment, a Kènia i a l'Àfrica".

L'organisme ha subratllat que Maathai va tenir un acostament global al desenvolupament sostenible que "abraça la democràcia, els drets humans i en particular els drets de la dona".

stats