Educació
Societat 23/08/2012

Wert anuncia canvis legals per poder atorgar el concert a escoles que segreguen per sexe

El PSOE qualifica la posició del ministre de "pròpia del segle XIX"

Efe
1 min
Sí: José Ignacio Wert, Madonna. No: Luisa Fernanda Rudi, Alberto Ruiz Gallardón

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha anunciat avui canvis legislatius perquè els centres concertats que separin alumnes per sexes puguin ser subvencionats.

Després de les dues sentències del Tribunal Suprem que consideren ajustat a dret denegar el concert a aquests centres, el ministre ha apuntat la possibilitat que la llei expliciti, amb la futura reforma educativa, que l'ensenyament diferenciat per sexes no té per què suposar discriminació ni segregació "en determinades condicions".

"Pot ser que una clarificació en el marc legislatiu en el qual es resolgui aquesta qüestió ajudi o doni lloc a resolucions en un altre sentit", ha dit Wert en al·lusió a la sentència i al projecte de llei de millora de la qualitat educativa que el govern espanyol enviarà al Congrés a finals d'octubre.

Segons el ministre, si en un debat articulat i argumental, lliure de prejudicis ideològics, es determina que la possibilitat d'oferir educació diferenciada no implica discriminació, "no hi hauria cap raó" perquè aquests centres no siguin sostinguts amb fons públics.

Aquestes paraules han costat al ministre les crítiques del PSOE i d'IU. El secretari general socialista al Congrés, Eduardo Madina, ha qualificat la posició del ministre de pròpia del "segle XIX", mentre que IU ha registrat una petició de compareixença del ministre al Congrés per explicar-se.

stats