Societat 27/06/2013

Wert diu que un cop a la universitat ja no és cert que la situació econòmica condicioni el rendiment de l'alumne

El ministre fa marxa enrere en el 6,5 per a les beques "que paguen els estudis" però manté la restricció en les ajudes que "paguen per estudiar"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha explicat aquesta tarda que finalment no s'exigirà un 6,5 als alumnes que vulguin accedir a la universitat per obtenir una beca d'exempció de matrícula, però sí que es mantindrà la restricció per a les beques salari, les de mobilitat o totes les que suposen un "desemborsament econòmic" cap a l'alumne. En resum, no s'elevarà el requisit acadèmic quan es tracta de "pagar els estudis" a un alumne, però sí quan el que fa l'Estat és "pagar-lo per estudiar".

De fet, el ministre ha continuant mantenint els seus arguments a favor d'elevar l'exigència acadèmica, assegurant que a la universitat "no és cert que els que vénen d'un entorn desafavorit tenen més dificultats que els que no" en vénen de treure bones notes. Segons el ministre, això és així en la fase obligatòria i fins i tot en l'accés als estudis postobligatoris, però "un cop l'alumne arriba a la universitat aquesta situació de desavantatge ja ha sigut superada per l'esforç del mateix alumne".

Alhora, ha remarcat que el 6,5 "no era una barrera capritxosa" sinó que responia als estudis que indiquen que "el 50% dels alumnes que arriben amb menys d'un 6,5 a la universitat no acaben la carrera" i el 17% l'abandonen el primer any, "el doble de la taxa d'abandonament el primer any que els que tenen una nota més alta".

stats