CIÈNCIA
Societat 19/10/2011

Les xarxes socials et poden canviar el cervell

Un estudi demostra una relació entre el número de contactes a Facebook i la grandària de les parts del cervell que controlen la memòria, la interacció social i la percepció

Ara
1 min

BarcelonaUn recent estudi publicat al Regne Unit suggereix que la quantitat d'amics a Facebook que té una persona podria afectar la grandària d'algunes parts del seu cervell.

Els investigadors han enquestat 125 voluntaris, els han preguntat quants contactes tenen a Facebook i els han fet un escàner cerebral per determinar la grandària de les diferents parts del seu cervell. L'estudi ha revelat que existeix una relació entre els contactes de la xarxa social i les parts del cervell relacionades amb la memòria, la interacció social i l'autisme, tal i com es desprèn d'un article publicat al portal web de la BBC.

L'estudi, que també té en compte les relacions socials a la vida real per poder saber si la grandària del cervell està o no relacionada amb la vida "virtual" del voluntari, no determina si el canvi en la mida del cervell es produeix com a conseqüència de l'activitat a internet o, al contrari, són les persones amb aquelles regions cerebrals més desenvolupades les que tenen més facilitat per fer contactes a la xarxa.

Una de les regions afectades és l'amígdala, relacionada amb la memòria i la interacció social. Aquesta part del cervell, però, segons estudis anteriors, també està relacionada amb les relacions socials al món real.

D'altres regions, en canvi no estan relacionades amb les interaccions físiques, però en canvi sí que s'hi ha detectat una vinculació amb els contactes online. Són les parts que afecten a la comprensió, a la percepció de trets socials i a la memòria.

stats