Novetat editorial

Carlos Zanón explora el xantatge a la seva última novel·la

'No llames a casa' ha tingut tres edicions en pocs mesos i serà adaptada al cinema per Daniel Calparsoro

L'escriptor Carlos Zanón, autor de la novel·la negra 'No llames a casa' (RBA), que ha tingut tres edicions en uns mesos i serà adaptada al cinema per Daniel Calparsoro, ha explicat la base del seu darrer llibre: "El xantatge és una mena d'acord; t'evites un mal major pagant. En la política mai no és clar fins on arriba la negociació i on comença el xantatge".

A 'No llames a casa' un trio de desgraciats inventa un sistema per deixar de dormir en els parcs i en els caixers automàtics: segueixen els clients de les cases de cites, anoten les matrícules dels seus cotxes i els fan xantatge. Un comissari de policia, segons ha confessat Zanón, li va fer saber que aquest sistema no havia sigut posat en pràctica, de manera que ara fa broma amb Calparsoro davant l'eventualitat d'aplicar-lo si no troben finançament per rodar la pel·lícula.

Un autor que aposta per personatges complexos

Malgrat l'èxit de 'No llames a casa', Zanón ha assegurat que no existeix una fórmula per aconseguir-ho, i que el mètode que s'aplica és "intentar escriure el que m'agradaria trobar a les llibreries, que no hi hagi un sol personatge, i que tots siguin creïbles, i que la novel·la no tingui un desenvolupament lineal".

També rebutja les "situacions inversemblants" i aquests personatges "dolents que són molt dolents, o les prostitutes amb bon cor" perquè "la vida és bastant més complexa, i no hi ha bons i dolents, ni en la vida ni en les novel·les".

Per Zanón, la novel·la negra és "la novel·la costumista d'avui", un gènere que ha generat molts subgèneres, que transcendeix "qualsevol tipus de moda" i que "permet parlar de la quotidianitat de la manera més directa".