Publicitat
Publicitat

Facebook ja permet escollir 'hereu digital' als usuaris europeus

La funció 'legacy contact' permet a l'usuari designar un contacte perquè pugui gestionar el seu perfil privat després de la seva mort. També dóna l'opció d'eliminar definitivament el compte

Els usuaris europeus de la xarxa social Facebook ja poden escollir ' hereu digital'. La funció ' legacy contact', disponible als Estats Units des de fa uns mesos, permet a l'usuari designar un dels seus contactes perquè pugui administrar el seu compte després de la seva mort. Així, aquesta funcionalitat permet transformar el perfil del difunt en una mena de pàgina commemorativa o memorial. Tanmateix, l'usuari també té l'opció d' eliminar definitivament el compte, un cop notificada la seva mort a la xarxa social. 

Què pot fer un 'legacy contact'?

Quan Facebook és informat de la mort d'un usuari, el seu perfil es converteix en una pàgina commemorativa. Si l'usuari difunt té designat un 'contacte de llegat', a aquest li apareixerà  un botó anomenat 'administrar' perquè pugui accedir a la pàgina del difunt. Un cop dins el perfil, el contacte tindrà potestat per personalitzar i actualitzar la pàgina, tal com explica Facebook. Per exemple, podrà escriure un missatge –però mai com si fos l'usuari ja difunt–, canviar la foto del perfil, la foto de portada i respondre a les sol·licituds d'amistat. Tanmateix, no podrà accedir als missatges privats, esborrar contactes o eliminar o canviar publicacions o fotos antigues.

Per designar un 'legacy contact' s'ha d'accedir a les preferències de seguretat i habilitar l'opció seleccionant un contacte.

Etiquetes

Més continguts de