Internet

Google Maps ofereix el trànsit de les carreteres catalanes en temps real

El servei, diponible als EUA des del 2008, s'ha estès a tretze països europeus. L'aplicació també ofereix informació d'obres, incidències puntuals i l'estat habitual de les carreteres un dia i hora determinat de la setmana

Tretze països europeus disposen des d'ahir d'informació en temps real sobre l'estat del trànsit de les seves carreteres a través de la plataforma Google Maps, segons informa la companyia al seu blog oficial. L'aplicació, disponible als EUA des del 2008, s'ha estès ara a Espanya, Àustria, Bèlgica, la República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Irlanda, Israel, Luxemburg, Països Baixos, Eslovàquia i Suïssa, i inclou informació d'autopistes i carreteres, incloses les vies més destacades de les principals ciutats.

L'aplicació, que actualitza l'estat del trànsit cada 5-10 minuts, mostra una franja verda quan els cotxes circulen amb fluïdesa, una franja vermella quan ho fan lentament i una mescla entre vermell i negre quan estan gairebé parats.

La plataforma, disponible també per als dispositius mòbils, ofereix informació sobre obres o incidències puntuals i permet veure l'estat habitual de les carreteres un dia i hora determinat de la setmana.