Publicitat
Publicitat

Israel crea un departament per vigilar internet

La nova direcció general estarà atenta al què es diu a la xarxa i procurarà per la seguretat informàtica del país

El govern israelià ha aprovat avui crear la Ciber Direcció General Nacional, un departament que s'ocuparà de vigilar la xarxa i de la seguretat informàtica. Aquesta nova àrea controlarà el que es mou per internet, impulsarà mesures de ciberseguretat de les infraestructures del país per evitar atacs i impulsarà la promoció cibernètica al sector industrial, segons ha explicat l'executiu de Benjamin Netanyahu en un comunicat.

Amb aquesta direcció general, Israel espera " esdevenir un centre global de coneixement i d'indústria cibernètica , en cooperació amb el món acadèmic , l'industrial , el de seguretat i altres organismes públics" , afegeix la nota .

La decisió arriba després de ser víctimes de diferents " atacs a infraestructures informàtiques que han tingut un alt preu econòmic i diplomàtic " , com els que han afectat l'electricitat al Brasil o el sistema bancari a Estònia , explica l'oficina de Netanyahu . Pel cap del govern israelià, aquest departament es crea amb la intenció de " posar l'estat d'Israel a l'avantguarda del camp cibernètic al món. A més de la importància en el camp de la seguretat, hi ha aquí una gran oportunitat econòmica , de manera que la Direcció General respondrà directament al primer ministre " , ha dit.

Més continguts de