Judy, el virus que ha infectat milions de mòbils i tauletes Android

El 'malware' genera clics fraudulents des dels dispositius afectats en bàners publicitaris. Els 'hackers' es queden amb els beneficis que genera

Especialistes de la companyia de ciberseguretat Check Point han descobert un virus que podria haver infectat entre 8,5 i 36,5 milions de mòbils i tauletes Android. Es diu Judy i entra als dispositius amb una finalitat econòmica, ja que clica bàners publicitaris sense el coneixement de l'usuari. L'import generat per aquests clics va a parar a la butxaca dels creadors del 'malware'.  

El Judy s'ha estès per més de 41 aplicacions diferents de PlayStore, totes amb la paraula 'Judy' al nom (com ara 'Chef Judy: Picnic Lunch Maker'). Segons Check Point, aquestes aplicacions s'han descarregat entre 4 i 18 milions de vegades

Els creadors del 'malware' han aconseguit camuflar-lo en aplicacions ben valorades i amb moltes descàrregues a la PlayStore. Un cop instal·lada l'aplicació, el virus crea un pont que connecta el dispositiu amb una pàgina web, des d'on es dedica a fer clic en una sèrie de bàners. 

Google ja ha eliminat les aplicacions de la PlayStore, però el fet que la infecció hagi estat tan massiva ha posat de manifest la debilitat dels sistemes que les examinen abans de posar-les a disposició dels usuaris a la botiga oficial de Google. Algunes de les aplicacions infectades fa anys que són a la PlayStore. 

Sigui com sigui, ara l'únic perill és per als usuaris que ja havien descarregat alguna de les aplicacions amb el virus. Cal esborrar totes les que incloguin la paraula 'Judy' al seu títol i estiguin relacionades amb el desenvolupador Kiniwini. Check Point ha publicat aquí la llista completa de totes les aplicacions que cal eliminar. 

Més continguts de