XARXES

Realitat augmentada a l'iPad per avançar en la reunificació de Corea

La tecnologia 'elimina' les armes, els murs i les casernes de la zona desmilitaritzada i permet veure en els dispositius mòbils com seria el país si no hagués passat per la guerra que el va dividir

Redacció
1 min

BarcelonaUn projecte de realitat augmentada vol impulsar la reunificació de Corea, el país que va quedar dividit entre Nord i Sud durant la Guerra Freda. Amb l'ajuda de la tecnologia, els usuaris dels dispositius mòbils podran gaudir del paisatge coreà sense la presència de les casernes, les armes i els murs que formen part de la zona desmilitaritzada, la frontera més armada del planeta.

Com es pot veure en el vídeo, les imatges del país en el seu estat natural apareixen al dispositiu mòbil i s'elimina la línia armada de quatre quilòmetres d'ample que segueix el paral·lel 38 i que separa els habitants del Sud dels del Nord. Els creadors esperen que d'aquesta manera s'avanci en el procés de pau perquè els coreans tindran un motiu ben visible per impulsar la unificació pacífica.

Realitat augmentada

La tecnologia de realitat augmentada barreja les imatges del món real amb altres generades per ordinador. El creador del projecte per la unificació de Corea, Mark Skwarek, en té altres mostres a la seva pàgina web.

stats