Twitter recomana canviar la contrasenya després de revelar un atac que ha afectat 250.000 usuaris

Els hackers poden haver-se fet amb informació personal d'un quart de milió d'usuaris. El director de seguretat de Twitter alerta que els atacants eren "extremadament sofisticats"

Efe
1 min

WashingtonLa xarxa social Twitter ha anunciat la detecció d'un "atac sofisticat" que podria haver lliurat als "hackers" informació personal de prop de 250.000 usuaris, als quals va recomanar que canviïn i reforcin la seguretat de les seves contrasenyes. "Vam descobrir un atac en marxa i vam ser capaços de frenar-pocs moments després (...) Aquest atac no era el treball d'amateurs, i no creiem que hagi estat un incident aïllat", va explicar en una entrada del seu bloc de Twitter, Bob Lord, director de seguretat de la companyia.

Lord ha afegit que "els atacants eren extremadament sofisticats, i creiem que altres companyies i organitzacions també han estat atacats recentment". Entre la informació captada figuren noms d'usuaris, comptes de correu i contrasenyes xifrades.

"Malgrat que només un percentatge petit d'usuaris ha estat potencialment afectat, animem als usuaris a enfortir les seves claus i contrasenyes", va assenyalar Lord, que va recomanar barrejar en les contrasenyes números, lletres i altres icones.

Coincidència amb atacs a NYT i WSJ

L'atac revelat per Twitter es produeix la mateixa setmana en què els diaris New York Times i Wall Street Journal patissin ruptures en els seus protocols de seguretat, que tots dos mitjans van assenyalar que procedien de la Xina.

La companyia ha afegit que està treballant juntament amb les agències de seguretat federals i governamentals per rastrejar l'origen d'aquests atacs.

stats