APLICACIONS

La UPC llança un videojoc per fomentar l'esperit emprenedor dels estudiants

A través de 'My Business Game', els usuaris creen la seva pròpia empresa en un món virtual inspirat en situacions i dificultats similars a les quals es poden trobar al món real

Acn
2 min

BarcelonaLa Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) fomentarà l'esperit emprenedor dels estudiants a través d'un videojoc en què es simularà la creació d'una empresa perquè els joves aprenguin a capejar situacions reals.

El programa Innova de la UPC ha presentat aquest divendres el videojoc 'My Business Game', que permet als usuaris crear la seva pròpia empresa, interactuar i competir en els mercats. El joc els dóna l'oportunitat de prendre decisions, assumir riscos i aprendre dels seus propis errors en un entorn virtual que intenta reflectir al màxim la realitat empresarial, segons ha explicat el cap de la Unitat de Foment de Cultura Científica i Innovació de la FECYT, César López.

L'objectiu del joc és que l'estudiant pugui viure una experiència empresarial de forma virtual, ajudant-lo a assumir amb més facilitat els coneixements del mercat necessaris per iniciar un camí com a empresari. A través del videojoc 'online', disponible a través de la plataforma mybusinessgame.upc.edu, l'usuari ha d'assolir tot un seguit de situacions habituals de l'activitat empresarial, com per exemple, fer enllaços entre els jugadors per tal de traçar acords, crear consorcis de mercat o demanar crèdits financers.

Segons els seus creadors, el programa respon a una voluntat tant pedagògica com lucrativa. Per una banda, pretén aportar una eina més de suport a les assignatures de creació d'empreses que imparteixen les diferents universitats de Catalunya. Per l'altra, s'espera que els estudiants -i tots els que hi estiguin interessats- hi participin i creïn una xarxa d'empreses virtuals que fomenti la competitivitat i les competències empresarials.

Els impulsors del videojoc són els responsables del programa Innova de la UPC, amb el suport del departament d'Empresa i d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través del programa d'ajuts a projectes innovadors atorgats a la xarxa d'Emprenedoria Universitària, de la qual forma part la UPC, i del ministeri d'Economia i Competitivitat mitjançant l'ajut de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia.

stats