Privacitat

YouTube permet ara difuminar els rostres de la gent

La plataforma ha incorporat una eina pensada per a les organitzacions de drets humans que necessiten anonimat visual

Mireia Ayguadé
2 min
YouTube garanteix ara l'anonimat visual

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } YouTube és la primera plataforma audiovisual que permet la possibilitat de dissimular les cares de les persones, que apareixen als vídeos que pengen els usuaris. Amanda Conway, responsable de l'àrea de privacitat de YouTube, ha publicat, al blog oficial de Google Espanya, que el difuminador de cares és “un primer pas en la possibilitat de proporcionar un anonimat visual a la web”. YouTube argumenta que aquesta eina és útil tant si es volen compartir vídeos sobre protestes de caràcter sensible, sense exposar la cara dels activistes involucrats, com quan apareixen menors d'edat.

YouTube ha creat aquesta aplicació en resposta a l'informe de l'organització internacional de drets humans WITNESS, en el qual s'afirmava que "no existeix, de moment, un lloc web o una eina que ofereixi la possibilitat de difuminar les cares de les persones per preservar el seu anonimat i protegir la seva identitat". Conway ha assegurat que YouTube "està compromès amb la creació d'eines que siguin d'ajuda en el procés d'informar sobre els drets humans".

Com aplicar el difuminador de cares

El difuminador de cares s'aplica als vídeos un cop estan penjats a la web. Quan ja s'ha escollit quin vídeo es vol editar, cal clicar l'opció “Millora de vídeos”. Dins hi ha la pestanya de “Funcionalitats addicionals” i, sota, l'eina de “Difuminador de totes les cares”. En prémer el botó “Aplicar”, es pot previsualitzar com queda. Quan es guarden els canvis, es crea una nova còpia del vídeo en què els rostres ja apareixen enfosquits.

stats