Publicitat
Publicitat

internet

La pàgina web del senat dels Estats Units rep el segon ciberatac en una setmana

L'atac presenta algunes similituds amb el que van dur a terme membres de Lulz Security el cap de setmana. De moment, es desconeix l'autoria de la segona intrusió

Un grup de hackers informàtics han piratejat la pàgina web pública del senat dels Estats Units. Aquest és el segon atac que rep la pàgina governamental nord-americana aquesta setmana. La primera intrusió va tenir lloc el cap de setmana passat i la van dur a terme membres de Lulz Security. De moment, cap organització ha reclamat l'atac i se'n desconeix l'autoria.

Segons informa Reuters, els dos atacs presenten algunes similituds. En les dues intrusions, els pirates informàtics van accedir a la web i van descarregar-ne informació. No obstant això, Martina Bradford, membre del senat nord-americà, ha assegurat que els pirates no han aconseguit extreure “dades confidencials”.

Les darreres setmanes s'han perpetrat diversos atacs informàtics a institucions governamentals. Els dos últims s'han conegut avui i han afectat la web de l'agència d'intel·ligència nord-americana (CIA) i diverses pàgines oficials del Govern de Malàisia.

Lulz, que ha reclamat l'autoria de l'atac a la web de la CIA, ja havia atacat anteriorment els sistemes de Sony i de Nintendo, i també la pàgina web de la televisió pública nord-americana.

Més continguts de